Laurentius Ziekenhuis Roermond nieuw IAZ lid

01-02-2018

Per 1 februari 2018 is het Laurentius Ziekenhuis Roermond lid geworden van de InkoopAlliantie Ziekenhuizen. Het Laurentius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis voor en van de inwoners van de gemeenten Beesel, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond. Het ziekenhuis heeft sterke wortels in de regio Midden-Limburg.

Het Laurentius Ziekenhuis en VieCuri Medisch Centrum hebben in 2017 afspraken gemaakt om een gezamenlijke inkoopafdeling op te richten. Hiermee is het logisch dat het Laurentius Ziekenhuis ook gaat deelnemen in de IAZ. ‘Het IAZ biedt ons de mogelijkheid te profiteren van de schaalvolumes van de vereniging. Daar komt bij dat de IAZ de afgelopen jaren in de markt haar kracht heeft aangetoond waar we natuurlijk graag op aansluiten. Door de uniforme werkwijze in IAZ verband groeien we ook direct dichter toe naar onze samenwerkingspartner’ aldus Ger Biesmans, hoofd Facilitair Bedrijf Laurentius Ziekenhuis.

De deelname van Laurentius Ziekenhuis Roermond leidt tot een verdere versterking van de inkoopvereniging. ‘Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is voor ons een interessante samenwerkingspartner. Wij creëren voor onze leveranciers een nog bredere potentiele afzetmarkt en tegelijkertijd bundelen wij nog meer volume in de markt wat ons krachtiger maakt’ aldus Marco Plasier, directeur IAZ.

De komende periode zal het Laurentius Ziekenhuis Roermond als nieuw lid ingebed worden in de werkwijze van de InkoopAlliantie Ziekenhuizen.