Vacature ervaren en gedreven hoofd inkoop Bravis ziekenhuis

15-08-2018

Het Bravis ziekenhuis zoekt een ervaren en gedreven hoofd inkoop voor 36 uur gemiddeld per week. 

Waar ga je werken?
Het Bravis ziekenhuis is een fusie-organisatie met 2 hoofdlocaties in Roosendaal en Bergen op Zoom en 3 buitenpoli’s in Etten-Leur, Oudenbosch en Steenbergen. Het ziekenhuis biedt een breed palet van medisch specialistische zorg voor de regio West-Brabant. In het ziekenhuis werken circa 2750 medewerkers. De omzet bedraagt ruim € 300 mln.

De afdeling Inkoop maakt deel uit van het cluster Bedrijfszaken waarin ook Informatisering & Automatisering, Facilities, Huisvesting en Zorgverkoop een plaats hebben. Binnen de afdeling Inkoop zijn 12 medewerkers werkzaam (5 inkopers, 2 assortimentscoördinatoren en 5 inkoopassistentes). Jaarlijks worden circa  100 miljoen euro exploitatie- en investeringsgoederen ingekocht, zoals o.a. medische apparatuur, medische hulpmiddelen, ICT,  voedingsmiddelen, etc.
Je legt verantwoording af aan de manager Bedrijfszaken en geeft direct leiding aan bovengenoemde medewerkers. Daarnaast onderhoud je directe functionele contacten met de Raad van Bestuur, de medische staf,  het management en vertegenwoordig je het Bravis ziekenhuis in contacten met leveranciers, inkoopsamenwerkingsverbanden en samenwerkingspartners.

Het Bravis ziekenhuis neemt samen met acht andere ziekenhuizen actief  deel aan de Inkoop Alliantie Ziekenhuizen (IAZ), de grootste Nederlandse inkoopvereniging binnen de gezondheidszorg.

Wat ga je doen?
Als hoofd Inkoop ben je verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling van de inkoopfunctie en de vormgeving van een servicegerichte en efficiënte inkooporganisatie. Daarnaast ondersteun je het (zorg)management en de medisch specialisten bij het verwerven van goederen en/of diensten. Dit ter optimale ondersteuning van de bedrijfsprocessen van Bravis. Prioriteit hierin heeft het verder professionaliseren van de inkoopfunctie, optimaliseren van het contract- en leveranciersmanagement en de doorontwikkeling van de afdeling. Kernbegrippen zijn hierbij optimale en transparante inrichting van de interne werkprocessen, intensieve en gestructureerde samenwerking met het management en actieve participatie in inkoopcombinaties. Je zorgt met enthousiasme en mensgericht management voor dynamisch inspelen van Inkoop op de wensen en behoeften van de organisatie.
Hierin werk je intensief samen met het management, medisch specialisten en externe partijen (zoals leveranciers).

Wat verwachten we van jou?
Voor het realiseren van onze ambities zoeken wij een enthousiast hoofd Inkoop met relevante opleiding en ervaring op academisch of HBO-niveau aangevuld met NEVI I en II. Ervaring in de zorg is een pré.
Je bent een bruggenbouwer, in staat om individuele belangen van stakeholders in lijn te brengen met  collectieve belangen van Bravis of  IAZ. Je bent gewend om in politieke krachtenvelden te opereren en hebt een bewezen trackrecord  op het gebied van leidinggeven binnen inkoopmanagement.
Je  handelen is gericht op samenwerking en je kunt verbindingen leggen tussen mensen. Je enthousiasmeert en bent in staat om de afdeling klantgericht te laten functioneren. De diversiteit aan kwaliteiten van de medewerkers weet je optimaal te benutten en je bent een coachend leider in hart en nieren. Je bent toegankelijk en hebt een energieke uitstraling. Je hebt overzicht over de landelijke inkoopontwikkelingen en affiniteit met de zorgsector. Het werken in een veeleisende en complexe omgeving van professionals met een zeer diverse achtergrond vind je uitdagend.

Wat hebben we je te bieden?
Naast een uitdagende en stimulerende werkomgeving  bieden wij je een marktconform  salaris. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen. Het betreft vooralsnog een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met de intentie deze daarna voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Hoe solliciteer je?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer drs. L.J.M.H. Simons MBA-H, manager Bedrijfszaken, telefoonnummer (088) 7068522.
Je kunt tot 15 september online solliciteren via https://vacatures.bravisziekenhuis.nl, waarbij je wordt verzocht je sollicitatiebrief en CV te uploaden als Word- of PDF-bestand.

Binnen 2 weken na de sluitingsdatum ontvang je nader bericht omtrent de selectieprocedure.

Een assessment onderzoek kan onderdeel vormen van de procedure.