Vacature Senior Inkoper medisch

30-01-2023

Senior Inkoper medisch
Ben je een commercieel talent met een natuurlijke competitieve instelling en vind je het een uitdaging om voor onze leden de beste deal uit de markt te halen? Word dan onze nieuwe collega!


Wie zijn wij? 
De InkoopAlliantie Ziekenhuizen (IAZ) is een vereniging waarin de tien ziekenhuizen (de leden) continue op zoek zijn naar synergievoordelen om de zorg in Nederland kwalitatief beter te maken en betaalbaar te houden door samen te werken op het terrein van inkoop. Daarbij staat waardecreatie op allerlei manieren centraal: via kostenbeheersing, duurzaamheid, innovatie en risico-reductie. 
Jaarlijks kopen de tien leden van de IAZ voor vele honderden miljoenen aan producten en diensten in. De IAZ draagt daarmee bij aan kwalitatieve en betaalbare ziekenhuiszorg. Om te zorgen dat we op een effectieve en efficiënte wijze blijven inkopen en één gezicht naar de markt tonen, kiezen wij voor centrale coördinatie middels het kernteam. Eindgebruikers dragen actief bij in diverse platforms.
Het kernteam van de IAZ bestaat uit acht medewerkers, namelijk: inkoopspecialisten, een contractmanager, een administratief\data- ondersteuner, een projectmanager en de directeur. Je legt verantwoording af aan de directeur IAZ. Dit kernteam begeleidt de gezamenlijke inkoopactiviteiten van haar leden. De IAZ, de inkoopteams en budgeteigenaren van de ziekenhuizen streven gezamenlijk naar het creëren van meerwaarde. Met veel commitment vanuit de Raden van Bestuur.

Wat ga je doen?
Als senior inkoper vervul je een belangrijke rol in projectteams die verantwoordelijk zijn voor de IAZ projecten. Met het IAZ kernteam faciliteren wij de IAZ-brede inkoopprojecten.  Deze projecten voeren wij uit in opdracht van de Raden van Bestuur van de betrokken ziekenhuizen die een hoge mate van betrokkenheid hebben bij ons samenwerkingsverband. Projecten die wij oppakken variëren van ICT, facilitair tot medisch specialistische domeinen. Door de omvang van ons samenwerkingsverband zijn al onze projecten groot en complex en hebben zij een flinke impact op onze ziekenhuizen. Als senior inkoper zal je samen met de projectmanager , maar vaak ook zelfstandig, voor onze leden grote projecten van A tot Z vormgeven.
Wij zoeken een senior inkoper die de ambitie heeft om écht verschil te maken in de IAZ en grote complexe projecten voor IAZ tot een goed einde weet te brengen. Maar ook beschikt over een proactieve houding en gezonde dosis nieuwsgierigheid waardoor je denkt in kansen. De focus ligt hierbij op medische productgroepen. Je schakelt daarbij frequent met o.a. de OK-managers in het OK-platform en andere medische vakgroepen bij onze leden.
De complexiteit van een groot samenwerkingsverband vraagt veel van je communicatieve-, commerciële- en inkoop skills. We zoeken dan ook een nieuwe collega die de drive heeft het beste uit zichzelf, elke deal en het samenwerkingsverband te halen. Dat doe je door samen met budgethouders, inkoopmanagers, inkopers en specialisten doelen te bepalen en samen successen te boeken. Want IAZ, dat zijn wij!

Wat bieden wij jou?
Wij bieden jou een afwisselende, zelfstandige en maatschappelijke functie met impact op de verdere professionalisering van de InkoopAlliantie Ziekenhuizen,  de inkoopfunctie van onze leden en daarmee op de zorg. Dit in een uitdagende en informele organisatiecultuur, waar oog is voor een goede werk- en privé balans. We geloven in netwerkvorming: IAZ is een van de initiatiefnemers van het Zorg Inkoop Netwerk Nederland (www.zorginkoopnetwerknederland.nl) en is lid van de Europese alliantie EHPPA (www.ehppa.com).

Daarbij mag je rekenen op:

 • Het salaris is ingedeeld volgens schaal 65 (FWG 3.0, CAO Ziekenhuizen) en bedraagt minimaal € 3.850 en maximaal € 5.801 per maand op basis van 36 uur per week. Daarbij ontvang je 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een 4-daagse werkweek met fulltime salaris (4x 9u) is mogelijk. Ook een 32-urige werkweek is bespreekbaar;
 • Een hybride en daarmee flexibele werkplek: je werkt deels op het bureau van IAZ in Den Bosch of Ede (15%), maar vooral bij onze leden en digitaal vanuit huis;
 • Reiskostenvergoeding (werk-werk) van 50 cent per km;
 • Goede pensioenregeling conform CAO Ziekenhuizen;
 • Mogelijkheden tot volgen van cursussen en trainingen.


Wat vragen wij van jou?
Wij spreken graag met een kandidaat die aan onderstaande profielkenmerken voldoet:

 • Je hebt een HBO of academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring waarin je commercieel talent en natuurlijke competitieve instelling relevant zijn geweest. Dat hoeft niet sec binnen inkoop te zijn opgedaan, maar kan ook binnen sales of een functie in de zorg zijn opgedaan.
 • Je hebt ervaring in een omgeving met een vergelijkbare complexiteit als de onze.
 • Je beschikt over ervaring in het zelfstandig uitvoeren van omvangrijke projecten in diverse inkoopdomeinen, met een voorkeur voor het medisch domein.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden. Dealmaking is je eerste natuur.
 • Je bent sensitief en schat politieke verhoudingen en connecties goed in.
 • Je weet draagvlak te realiseren door je enthousiasme, op samenwerking gerichte houding en je kunt je goed verplaatsen in de belangen van anderen;
 • Je bent besluitvaardig en hebt een sterk analytisch vermogen;
 • Je bent bereid met regelmaat naar de deelnemende ziekenhuizen, die in vrijwel heel Zuid- en Oost-Nederland gesitueerd zijn, te reizen.


Ben je enthousiast?
Denk je dat jij de persoon bent die wij zoeken? Stuur dan je cv voorzien van een motivatiebrief uiterlijk 20 februari naar ons secretariaat: secretariaat@iaz.nl . De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 27 februari of op 1 maart bij een van onze leden.
Wil je liever eerst meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Gerwin Meijer, directeur IAZ: gerwin.meijer@iaz.nl of telefonisch op 06 51 22 30 41.

Acquisitie stellen we niet op prijs.