Vacature Senior Inkoper zorg

05-06-2019

Senior Inkoper zorg met ambitie                     

Sinds 2009 werken tien Nederlandse ziekenhuizen samen in een inkoopsamenwerkingsverband: de ‘Inkoop Alliantie Ziekenhuizen’ (IAZ). De IAZ is de grootste Nederlandse inkoopvereniging in de gezondheidszorg en heeft tot doel het creëren van inkoopvoordeel door samenwerking. Hierbij streeft de IAZ naar het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten waarmee de best mogelijke zorg geleverd kan worden. Hiermee leveren wij een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan het betaalbaar houden van kwalitatief hoogwaardige zorg.

Om onze doelstellingen te behalen zoeken wij een senior inkoper met ambitie ter versterking van ons team.

Als senior inkoper vervul je een belangrijke rol in het team van inkopers die verantwoordelijk zijn voor de IAZ projecten. Met een IAZ kernteam van drie senior inkopers, een inkoper, een contractmanager en administratieve ondersteuning faciliteren wij de IAZ brede inkoopprojecten.  Deze projecten voeren wij uit in opdracht van de gezamenlijke Raden van Bestuur van de betrokken ziekenhuizen die een hoge mate van betrokkenheid hebben bij ons samenwerkingsverband. Projecten die wij oppakken variëren van ICT, facilitair tot medisch specialistische domeinen. Door de omvang van ons samenwerkingsverband zijn al onze projecten groot en complex en hebben zij een flinke impact op onze ziekenhuizen. Als senior inkoper zul je zelfstandig grote projecten van a tot z vormgeven samen met onze tien leden.

Wij zoeken een senior inkoper die de ambitie heeft om écht verschil te maken in de IAZ en onze grote complexe projecten tot een goed einde weet te brengen. De complexiteit van een groot samenwerkingsverband vraagt veel van je communicatieve- en inkoopskills, we zoeken dan ook een ambitieus persoon die de drive heeft het beste uit zichzelf en het samenwerkingsverband te halen. Het hebben van een sterk analytisch vermogen, een drive en sterke communicatieve vaardigheden zijn randvoorwaarden om succesvol te zijn.

Wij spreken graag met een kandidaat die aan onderstaande profielkenmerken voldoet:

  • Je hebt een HBO of academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar ervaring als senior inkoper in een omgeving met een vergelijkbare complexiteit, bij voorkeur in een (middel-) groot of academisch ziekenhuis.
  • Je beschikt bij voorkeur over ervaring in het zelfstandig uitvoeren van omvangrijke projecten in domeinen als ICT, inhuur en facilitair.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden.
  • Je bent sensitief en schat politieke verhoudingen en connecties goed in.
  • Je bent als teamspeler in staat zowel de inkooporganisaties als ook vakspecialisten voor je te winnen.
  • Je hebt een heldere visie op het inkoopvak en hebt het lef om zaken anders te benaderen en anders te doen.
  • Je bent bereid veelvuldig tussen de deelnemende ziekenhuizen die in vrijwel heel Nederland gesitueerd zijn, te reizen.

Wij bieden jou een boeiende functie in een ambitieuze en dynamische omgeving met een grote mate van autonomie. Daarbij bieden wij jou een kans om je ambities waar te maken in een zeer complexe inkoopomgeving die beschikt over een grote mate van marktmacht. Samen met jou definiëren we de passende projecten en coachen we je om succesvol te zijn. Je honorering is marktconform. Wij zullen je in aanvang een aanbod doen voor een jaarcontract waarbij wij bij goed functioneren de intentie hebben dit na een jaar om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Marco Plasier, directeur Inkoop IAZ, tel 06 50 67 81 67. Denk je dat jij de persoon bent die wij zoeken?? Stuur dan je cv voorzien van een sollicitatiefilmpje of sollicitatiebrief uiterlijk 30 juni 2019 naar Marianne van Houwelingen, secretariaat IAZ, m.v.Houwelingen@jbz.nl.