Ziekenhuizen bekrachtigen inkoopsamenwerking

28-02-2019

Vrijdag 22 februari 2019 hebben de 10 ziekenhuizen aangesloten bij de InkoopAlliantie Ziekenhuizen (IAZ) de samenwerkingsafspraken opnieuw bekrachtigd door middel van een gezamenlijk convenant. In het samenwerkingsconvenant zijn de spelregels vastgelegd aan de hand waarvan het gezamenlijk inkopen de komende jaren verder ontwikkeld zal worden.

Door het bundelen van kennis en volume is een waardevolle samenwerking gerealiseerd met de industrie. Daarnaast zorgt de brede kennisdeling voor kruisbestuiving tussen de ziekenhuizen. Uiteraard leidt de bundeling tot kostenvoordeel voor de leden. 

De InkoopAlliantie Ziekenhuizen (IAZ) is de grootste Nederlandse inkoopvereniging in de gezondheidszorg. Door volumebundeling, professionalisering en kennisuitwisseling worden zowel binnen Nederland als daarbuiten resultaten geboekt. De InkoopAlliantie Ziekenhuizen wordt gevormd door volgende ziekenhuizen: Ziekenhuis Bernhoven, St Jansdal Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Deventer Ziekenhuis, Ziekenhuis Groep Twente, ZorgSaam, Laurentius Ziekenhuis, VieCuri Medisch Centrum, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Bravis Ziekenhuizen. De omzet van deze ziekenhuizen bedraag +/- € 2.3 miljard, met een gezamenlijk inkoopvolume van ongeveer € 750mio.